Assortiment
Château Hautes Terres Bordeaux Blanc
Het landgoed wordt voor het eerst in de boeken genoemd in 1831. In de meest recente geschiedenis wordt het château in 1945 aangekocht door de familie Lambert, wier dochter Gilberte het landgoed erft. Zij trouwt in 1960 met René Cazade en samen breiden zij het landgoed uit tot een oppervlakte van 115 hectare. Allereerst als gemengd bedrijf, wat toentertijd heel gewoon was, maar sinds de 70er jaren wordt het château alleen nog maar omringd door wijngaarden.
Gilberte en René en momenteel ook hun zoon Philippe, hebben veel geïnvesteerd in de wijngaarden waardoor ze bekend staan als een onafhankelijke wijnboer die goede kwaliteitswijnen maakt.
Zo goed zelfs, dat de drie Michelinsterren kok Joël Robuchon, een grootheid in de Franse gastronomie, Château Hautes Terres per glas verkoopt in zijn restaurant in Parijs.
De ondergrond (terroir) bestaat grotendeels uit een combinatie van klei en kalkgronden, waarop grote keien (graves) liggen. De wijngaarden liggen op de hoogste hellingen uit die regio.
De manier van wijnmaken is traditioneel. De familie maakt echter wel gebruik van de meest moderne technieken. De temperatuur gereguleerde cuves zijn van roestvrijstaal. Door de strenge selectie van de trossen, worden alleen de beste druiven vergist.
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Frankrijk
- Regio
- Bordeaux
- Druivensoort
- Sauvignon Blanc 75%, Sémillon 15% en Muscadelle 10%
- Inhoud
- 75 CL
- Alcoholpercentage
- 12.5% vol
- Soort wijn
- Wit
- Kleur
- bleekgele kleur
- Geur
- aroma van citrusfruit, fris en aangenaam
- Smaak
- sappige smaken van peer en appel maken de Hautes Terres rond en zacht
- Afdronk
- een frisse limoen blijft goed nahangen
- Wijn-spijs
- apéritif, Fruits de Mers, wit vlees en kazen zijn ideaal om van een witte Bordeaux te genieten
Reviews
Schrijf een reviewHeerlijk fris
Gisteren op advies van onze plaatselijke Topslijter Wacki deze wijn gekocht voor bij een quiche met peer en gorgonzola en een witlofsalade. Was tot nu toe zo bekend met een witte Bordeaux, maar deze was perfect bij het eten en ook voor mijn tafelgenote een bijzonder aangename verrassing.